Huom! Tämä ryhmä on täynnä!
Seuraava ohjaajakoulutus toteutetaan syksyllä 2018. Voit halutessasi jo ilmoittautua kiinnostuneeksi.

 

Meitä hengitysohjaajia tarvitaan lisää! Haluaisitko Sinä olla yksi meistä?

Tampereella järjestetään tammi-helmikuussa ensimmäistä kertaa paljon toivottu Hoitava Hengitys Ohjaajakoulutus!

Koulutus on suunnattu Sinulle, joka toimit terveydenhoito- tai hyvinvointialalla ja haluat kehittää ammatillista osaamistasi tai lisätä hoitovalikoimaasi kokonaan uudenlaisen työkalun sekä itsesi että asiakkaidesi terveyden edistämiseksi!

 

 

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu neljästä lähiopetuspäivästä (28 ot) sekä itsenäisestä opiskelusta. Opiskelijat saavat ilmoittautumisen yhteydessä ensimmäiset ohjeet oman hengityksensä korjaamiseksi.

Opetuspäivät koostuvat teoriaosuudesta sekä käytännön harjoittelusta. Itsenäiseen opiskeluun kuuluu hengitysharjoitusten lisäksi oman Hoitava Hengitys -presentaation valmistelu. Koulutuksessa käsiteltyjen asioiden hallinta testataan lisäksi kirjallisella kokeella.

Koulutukseen otetaan max. 10 opiskelijaa.

Teoriaosuuksissa käsiteltäviä aiheita:

  • Buteyko-menetelmän perusteet.
  • Mitä on ylihengittäminen ja mitkä ovat siitä aiheutuvat terveysongelmat?
  • Mitkä ovat astman, kuorsauksen, uniapnean sekä paniikkihäiriön oireiden syntymiseen vaikuttavat tekijät ja miten oireita hoidetaan?
  • Erilaisten tunnetilojen vaikutus hengitykseen.
  • Lapsen hengitystavan merkitys hänen terveydelleen.
  • Hengitys liikunnan ja urheilun yhteydessä.
  • Ravinnon vaikutus hengitykseen.
  • Buteyko-menetelmästä tehtyjä tutkimuksia ja tuloksia.

Teoriaopetuksen lisäksi koulutuspäiviin sisältyy hengitys- ja muita harjoituksia. Lisäksi käydään läpi hengityskurssien suunnitteluun, pitämiseen ja hengitysohjaajana toimimiseen liittyviä asioita.

 

Lähiopetuspäivät klo 9.30 – 16.00

20.1., 27.1., 10.2. ja 11.2.2018.

Koulutuspaikkana toimii Olotila Moyo:n tilat Tampereella, osoitteessa Tuomiokirkonkatu 1. Paikka sijaitsee näppärän matkan päästä rautatieasemalta. Lounastauolle voit varata mukaan omat eväät tai käydä jossakin lähialueen ruokapaikoista. Kahvi- ja teetarjoilu + pienet purtavat kuuluvat koulutuksen hintaan.

 

Koulutuksen jälkeen

Saat koulutuksesta todistuksen sekä oikeuden ryhtyä käyttämään Hoitava Hengitys -ohjaaja -nimikettä. Voit hyödyntää oppeja nykyisessä työssäsi tai ryhtyä järjestämään Hoitava Hengitys -kursseja sekä yksityisasiakkaille että ryhmille. Voit näin ansaita koulutukseen sijoittamasi summan hyvin nopeasti takaisin. Toimeen ryhtyminen on helppoa, koska voit ostaa valmiit diasarjat kurssien pitämistä varten.

Ohjaajakurssin käytyäsi sinulla on sekä kouluttajan että muiden ohjaajien tuki. Pääset jäseneksi ohjaajien suljettuun Facebook-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja kokemuksia sekä syvennetään aiheen osaamista.

 

Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään

Menetelmän toisille opettamista helpottaa, kun on ensin itse kokenut menetelmän toimivuuden. Näin ollen ohjaajaopiskelija sitoutuu tekemään säännöllisiä hengitysharjoituksia ja seuraamaan edistymistään hengityspäiväkirjan avulla.

Osallistujan ei tarvitse olla astmaatikko tai kärsiä muistakaan ylihengittämisen oireista. Myös täysin terveeksi itsensä tuntevat voivat hakeutua koulutukseen ja hyötyä menetelmästä merkittävästi.

Koska Buteyko-menetelmä on Suomessa suhteellisen tuntematon, suomenkielistä kirjallisuutta aiheesta on saatavilla rajoitetusti. Siksi on eduksi, että ohjaaja hallitsee jollakin tavalla myös englanninkieliseen materiaaliin perehtymisen.

 

Koulutukseen hakeminen

Lähetä sähköpostitse (marketta@hoitoraide.fi) vapaamuotoinen selvitys, miksi haluat tähän koulutukseen ja minkälainen on sinun koulutustaustasi.

 

Koulutuksen maksuehdot

Koulutuksen hinta on 996 e (1235,04 sis. alv 24 %). Niille, jotka haluavat ryhtyä pitämään Hoitava Hengitys -kursseja, on tarjolla valmiit diasarjat hintaan 120 e (sis. alv 24 %).

Ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään lasku varausmaksusta, joka on 200 e. Loppumaksun eräpäivä on 5. tammikuuta ja summa tällöin 1035,04 e.

Mikäli haluat maksaa loppumaksun kahdessa erässä, erien summat ovat 517,52 e ja eräpäivät 5. joulukuuta ja 5. tammikuuta.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova, eikä varausmaksua peruutuksen yhteydessä palauteta. Osallistumismaksua ei peritä, mikäli peruutus tapahtuu ennen 5. tammikuuta. Tammikuun 5. jälkeen osallistumisensa voi perua ainoastaan lääkärintodistuksella. Maksun palautuksen yhteydessä veloitetaan toimistokulut 5 e.

 

Lämpimästi tervetuloa Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutukseen!