Kenelle Hoitava Hengitys -kurssit on tarkoitettu?

Hengityssairauksista tai niiden oireista kärsivät
Menetelmä sopii kaikille, jotka haluavat saada helpotusta hengitykseen liittyvien vaivojen oireisiin (astma, krooninen tukkoisuus, kuorsaus, uniapnea, paniikkihäiriö).
HUOM! Vakavammista hengitysvaivoista kärsiville suositellaan yksityisopetusta.

Liikunnan harrastajat
Menetelmä lisää elimistön hapensaantia. Näin ollen se sopii erinomaisesti myös niille, jotka haluavat lisätä liikunnan tehoa sekä jaksamista. Lihasten hapensaannin parantuessa, niiden kestävyys paranee ja maitohappojen muodostus vähenee.

Kuntoremonttia suunnittelevat
Myös kuntoremonttia vasta suunnittelevat hyötyvät tästä menetelmästä. Hengitysharjoitusten avulla hengityksen hallinta paranee, mikä tarkoittaa sitä, että hengästyminen vähenee. Tämän ansiosta myös rasitusastman oireet helpottavat. Kun elimistö saa paremmin happea, myös rasvanpoltto helpottuu.

Unihäiriöistä kärsivät
Unen laadun paraneminen on yksi ensimmäisiä ja yleisimpiä hyötyjä, mitä kurssilaiset ovat hengitysharjoituksista saaneet. Kun uni on syvempää, se myös virkistää tehokkaammin. Useat kurssilaiset ovat kertoneet kuorsauksen lisäksi myös öisten lihaskramppien helpottaneen sekä hampaiden narskuttelun loppuneen.

Mielen rauhoittumista hakevat
Hengitysharjoitusten avulla hengitysrytmi tasoittuu, rauhoittuu ja hidastuu. Hengityksen syveneminen aktivoi parasympaattista hermostoa. Parasympaattinen hermosto on mieltä rauhoittava, kipua lievittävä, palautumista edistävä ja sydämensykettä alentava hermosto. Myös keskittymiskyky paranee ja levottomuus vähenee. Hengitysharjoitusten avulla säntäilevät ajatukset rauhoittuvat, jolloin mielen hiljentäminen helpottuu ja esim. meditaatioharjoituksiin saa uudenlaista syvyyttä.

Ryhmät

Tällä hetkellä tarjonnassa on eri paikkakunnilla pidettäviä yhden päivän mittaisia Hoitava Hengitys Lyhytkursseja sekä useamman opetuskerran Hoitava Hengitys -kursseja. Kurssien hinta- ym. tiedot löytyvät täältä. 

Kurssit sisältävät teoriaosuuden, jolla saat tuhdin tietopaketin hengityksen fysiologiasta ja opit millaista on terveyttä edistävä hengitys ja millainen hengitys heikentää terveyttäsi. Käymme läpi astman, kuorsauksen, uniapnean ja paniikkihäiriön syntymisen syyt ja hoitomuodot vertaillen virallisen terveydenhuollon näkemyksiä Buteyko-menetelmään.

Lisäksi kurssilla opetetaan yksinkertaiset, mutta tehokkaat hengitysharjoitukset, joilla voit normalisoida häiriintyneen hengityksesi. Harjoitukset on helppo sisällyttää tavallisten arkitoimien yhteyteen ja parhaat tulokset saavuttaa tekemällä harjoituksia säännöllisesti.

Useamman opetuskerran kurssilla perehdytään hengitykseen vaikuttaviin tekijöihin syvemmin ja käydään tarkemmin läpi kunkin osallistujan omaan hengitykseen liittyviä ongelmia. Vakavammista vaivoista kärsiville suositellaan yksityisopetusta.

Ryhmäkurssien hinnat on ilmoitettu kurssikohtaisesti Tulevien kurssien -sivulla.

Yksityisasiakkaat

Intensiivikurssi

Kahden opetuskerran (2 x 2 h) intensiivikurssi on tarkoitettu yksityisasiakkaille. Kurssi toteutetaan Hoitoraiteen toimipisteellä Lempäälässä tai Skypen välityksellä. Yksityiskurssia suositellaan niille, joilla on merkittävämpiä terveysongelmia ja jotka haluavat yksilöllistä ohjausta ja tukea. Opetuskertojen väli on 1-2 vkoa.

Intensiivikurssin hinta on yksityisopetuksena 170 e (sis. alv 24%).

Lyhytkurssi räätälöidään sisällöltään yksilöllisesti asiakkaan terveydentila huomioon ottaen. Lyhytkurssin jälkeen on mahdollista osallistua jatko-opetuskerroille.

Jatko-opetus

Halutessaan lyhytkurssille osallistuneet voivat jatkaa hoitavan hengityksen harjoittelua yksittäin varattavilla jatko-opetuskerroilla. Jatko-opetuskerran hinta on 70 e/krt (sis. alv. 24%).

Hengityksen ongelmat ovat voineet kehittyä vuosien saatossa pikkuhiljaa ja huomaamatta. Niinpä myös hengityksen korjaaminen on turvallisinta tehdä pikkuhiljaa. Ohjaajan ohjauksessa on hyvä varmistaa, että harjoitukset tehdään oikein. Joissakin tapauksissa asiakas voi kokea ns. puhdistusoireita, eli oireet voivat hetkellisesti lisääntyä. Tämä voi olla seurausta virheellisesti tehdyistä harjoituksista, tai liian voimakkaasta harjoittelusta. Liian vähäinen harjoittelu puolestaan johtaa siihen, että tuloksia ei synny. Näiden haasteiden edessä ohjaajan tuki on arvokasta. Myös motivaation ja harjoittelurutiinin ylläpitämisen kannalta jatko-opetuskerrat ovat tärkeitä.


Lapsiasiakkaat

hengitahiljaaAlaikäraja kursseille on lapsesta riippuen 5 – 7 vuotta. Lapset osallistuvat kurssille huoltajan seurassa. Aikuinen osallistuu kaikkiin opetuskertoihin ja lapsen osallistumiskerrat määritellään tapauskohtaisesti.

Aikuinen maksaa täyden kurssihinnan ja lapsi 50 %.

Ota yhteyttä, kurssit räätälöidään tarpeiden mukaan!