Marketta-nojatuolissa-kuva-kehyksilla-219x300Olen Lempäälään junan tuoma savolainen. Omaa alaa etsiessäni ehdin opiskella itseni yo-merkonomiksi, vaatetusalan artenomiksi ja eräoppaaksi. Viisi vuotta maailmalla matkaoppaan hommissa kypsytteli ajatusmaailmaani syvällisempään suuntaan ja nosti hyvinvoinnin ja sen kokonaisvaltaisen kohentamisen lähimmäksi sydäntä. Suomeen palattuani opiskelin ensin Karkussa eräoppaaksi vuonna 2001 ja lopulta Tampereella nykyiseen ammattiini luontaishoitajaksi ja diplomivyöhyketerapeutiksi.

Lapsemme saatua 6-vuotiaana astmadiagnoosin halusin luontaishoitajana perehtyä astman pehmeämpiin hoitomuotoihin. Löysin Buteyko-menetelmän ja aiheesta innostuneena opiskelin Buteyko-ohjaajaksi Lontoossa vuonna 2013. Toimivaksi menetelmä todettiin omakohtaisesti, kun poikamme hengitys kohentui hengitysharjoitusten myötä ja saimme jättää hänen astmalääkityksen pois.

Kehitin Buteyko-menetelmän pohjalta hieman lempeämmän Hoitava Hengitys -menetelmän, jota vien suurella innolla ihmisten tietoisuuteen. Kursseiltani ovat jo sadat ihmiset saaneet helpotusta erilaisiin hengitykseen liittyviin ongelmiinsa.

Tieto tästä erilaisesta ja toimivasta menetelmästä leviää ja saan jatkuvasti kurssitiedusteluja ympäri Suomea. Kursseillani olleet hoitoalan ammattilaiset ovat myös jo pidemmän aikaa kyselleet, missä tätä menetelmää voisi opiskella. Tähän tarpeeseen vastaa tammi-helmikuussa 2018 järjestettävä Hoitava Hengitys -ohjaajakoulutus. Näiden uusien, Suomen ensimmäisten Hoitava Hengitys -ohjaajien kanssa voimme yhdessä levittää tätä mahtavaa menetelmää entistä tehokkaammin kaikkien halukkaiden saataville. Tiedon levittämisessä auttavat myös jo työn alla oleva Hoitava Hengitys -kirja sekä tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat verkkokurssit.

Työtä siis riittää, mutta kun rakastaa sitä mitä tekee, se onkin intohimoa, eikä työtä!